Slimme visitekaartjes die wél blijven!

Vorige Artikel 3 van 6 Volgende

Hoe maak je van je visitekaartjes een blijvertje?

Visitekaartjes zijn ook in tijden van overal alles kunnen googelen nog steeds een goed middel om met klanten in contact te komen. Maar waar een gewoon visitekaartje nog al gauw in een portemonnaie beland en bij de volgende opruimronde dan bij het oud papier ligt, is het dus juist wel zaak om dit te voorkomen!


Hoe doen we dat?

Met een beetje creativiteit wordt jouw visitekaartje namelijk gewoon de vrolijke blikvanger op elk prikbord

Allererst verzamelen wij alle informatie die je wilt delen met je potentiële nieuwe klanten of met je terugkerende klanten. Dit is vaak eenvoudig bij elkaar te zoeken, hier gaat het immers om bedrijfsnaam, emailadres, Instagram account, ... waar je je klant ook naartoe wil sturen.

Daarna gaan we ons samen over de voorkant buigen. Hiervoor gaan we samen een illustratie bedenken die jouw visitekaartje tot het blijvertje op het prikbord kan maken.

De illustratie moet aan een aantal eisen voldoen:
- Het moet uiteraard iets met je bedrijf te maken hebben, zodat mensen zich automatisch herinneren wat er op de achterkant staat
- De illustratie moet wel algemeen genoeg zijn dat mensen het kaartje ook ter decoratie op willen hangen. Het mag dus niet alleen "reclame" schreeuwen maar moet meer een subtiele herinnering zijn aan het adresje op de achterkant
- De illustratie moet wel enigzins neutraal zijn en bij zoveel mogelijke inrichtingstylen en smaken passen, zodat veel mensen ervoor kiezen om het kaartje op te hangen - ... en toevallig leent zich zwart-wit design hier dus uitstekend voor! :)


Welke formaat kies je voor een visitekaartje?

Het standaard formaat van visitekaartjes is 85 x 55 mm. Echter als we het tot vaste bewoner op het prikbord willen maken, is het handiger om een groter formaat te kiezen. Een standaard formaat van ansichtkaarten is bijvoorbeeld Din A6, ook een DIN A5 kaart leent zich nog prima voor dit doeleinde en valt wel mooi op. 


Even de voordelen op een rijtje van deze visitekaartjes als kaart!

- door er een leuk ontwerp aan toe te voegen, is de kans groter dat je visitekaartje bewaard blijft
- de kaart op zich is ook meteen een klein relatiegeschenk en niet alleen ter informatie
- je kan ervoor kiezen jaarlijks een nieuw kaartje of zelfs een seizoensthema's te maken, op die manier kan je het visitekaartje vaker meegeven zonder opdringerig te zijn
- je bereikt ook klanten die op het moment dat ze het kaartje krijgen nog niet toe zijn aan je dienst of product, of die nog niet weten dat ze het over een tijd nodig zullen hebben - maar ze hebben misschien toch het kaartje bewaard vanwege de leuke opmaak!
- je hebt zelf weinig gedoe van het laten maken van de kaartjes. Bellen met een kopje koffie, samen het ontwerp bespreken, dan ontvang je van mij uiteindelijk een kant-en-klaar product en kan je meteen beginnen je kaartjes te verdelen! Geen zoektocht en recherche op internet, opmaken van de drukbestanden, ellende met het verkeerde resultaat, etc. ...
- de oplage - of klein of groot - van de kaartjes bepaal jezelf. Zijn ze op, kan je ze altijd weer makkelijk bijbestellen.
- en last but not least: De prijs van een ontwerp valt reuze mee! DUSSSSS.... 

Illustratie Offerte Visitekaart Business card

Graag kijk ik in een eerste gesprek geheel vrijblijvend of de visitekaartjes met speciaal ontwerp iets voor jou zijn. Laten we gewoon even wat ideeën uitwisselen! 

... én neem natuurlijk sowieso alvast een kijkje in mijn portfolio met eerdere opdrachten!

ontwerp op maat Maatwerk illustratie bedrijfskaart business card visitekaart


 

© 2017 - 2021 Blijfabriek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel