Muurtekening: Van schets naar ontwerp op jouw muur!

Vorige Artikel 7 van 9 Volgende

Muurtekening, XL-tekening, lijntekening ...

Misschien heb je het al langer in je hoofd: een muurtekening als eyecatcher in de ruimte.
Maar als je het dan googelt haak je ook snel weer af want hoe gaaf de afbeeldingen ook zijn waar je doorheen scrolt om ze nou voor jaren op je eigen muur te hebben … dan slaat de twijfel toch weer toe!

Logisch! Niet één van die tekeningen is namelijk speciaal voor jou / jouw gezin / jouw bedrijf … jouw ruimte ontworpen. En laat dit nou juist het belangrijkste ingrediënt zijn van een geslaagde muurtekening: die past gewoon bij jou!

Maar hoe kom je dan bij de perfecte muurtekening die gewoon op jouw muur hoort en die precies bij jou past? Dit leg ik je nu even stap voor stap uit.

Stap 1: Je hebt een muur. En die muur verdient wel wat aandacht. Hij is saai, kaal, zonder functie of misschien wel alles samen. Het handigste is als je de muur van tevoren nog even opknapt (of dit laat doen). Op een strak gestucte muur komt de tekening het beste uit en fris in de latex heb je het langste plezier van je toekomstige muurtekening.

Stap 2: We gaan in overleg. Dat kan zelfs al als je nog helemaal niet weet welk onderwerp je graag aan de muur wilt zien. Samen komen we er wel. We bespreken de functie van de ruimte, het oppervlak, je voorliefdes, hobby’s, interesses, inrichtingstijl, moodboards of ontwerpen die je aanspreken. Zo komen we uiteindelijk bij het thema en het onderwerp wat precies goed is voor jouw muur.

Stap 3: Aan de hand van jouw wensen kan ik je nu een offerte toe laten komen. Hierbij kunnen we ook alvast kijken naar een geschikte datum waarop ik van jouw saaie muur een gave eyecatcher ga maken. Voor het gemak ga ik ervan uit dat je akkoord gaat met de offerte (anders stopt het hier namelijk! – en dat zou jammer zijn.).

Stap 4: Ik maak een grove schets van het besproken onderwerp. Hieraan kan je vooral de compositie van het ontwerp beoordelen en kijken of het idee goed uitkomt. Het is echter nog geen uitgewerkte tekening. Aan de hand van de schets kan je mij nog wijzigingen doorgeven voordat ik aan de uitwerking begin.

Stap 5: Het idee wordt uitgewerkt tot illustratie / tekening in de stijl die je van andere illustraties van mij kent. Wordt je er heel blij van? Dan gaan we nu echt aan de slag!

Stap 6: Samen met mijn gedigitaliseerd ontwerp voor jou en alle andere benodigdheden sta ik op het afgesproken tijdstip bij jou voor de deur. Dan ga ik aan de slag: met behulp van een beamer projecteer ik het ontwerp op de juiste positie op jouw muur. Na het overbrengen van de basistekening gaat de beamer weer uit en begint het inkleurwerk van de illustratie en voeg ik de fijne details toe. Jij kan in die tijd doen wat je wilt: werken of boodschappen doen, een stukje mee kleuren, met een kopje koffie blijven kijken … maar uiteindelijk zal het zover zijn en…

… heb jíj dus je eigen XL-tekening die alléén bij jou past! 

En? - denk je nu “jaaaaaa, dat wil ik!”? Wacht dan niet en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jou en wie weet sta ik binnenkort wel in jouw woonkamer, keuken, babykamer, winkelruimte, kantoor, lunchroom, hobbyruimte … te tekenen.
 

Dus begin gauw met stap 1 en stuur een mail of bel gewoon!

Muurtekening Muurillustratie muurschilderij
  

© 2017 - 2022 Blijfabriek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel