Hygge - dat doen we zo!

Vorige Artikel 6 van 6

Hoor ik je denken: huh, HYGGE? Nee, toch... want uiterlijk sinds de Deen Meik Wiking ons een aantal jaar geleden met zijn gelijknamig boek HYGGE in de Deense kunst van het leven heeft ingewijd zien we dit woord toch regelmatig langskomen. Dit woord vertalen lijkt echter haast onmogelijk ... maar wie voor 2021 misschien als goed voornemen heeft om weer wat meer te "aarden" zonder ingewikkelde coachingprogramma's te volgen of een complete lifestyle-verandering toe te moeten passen - voor diegene kan HYGGE misschien echt een nieuwe levensfilosofie worden!

Door mijn werk op zeilschepen kwam ik vroeger jarenlang heel regelmatig in Denemarken, voornamelijk op kleine eilandjes in de Deense Zuidzee zoals het daar zo mooi genoemd wordt. En als ik dan erover nadacht wat Denemarken eigenlijk zo speciaal maakt omschreef ik het zelf altijd een beetje als een "retro-gevoel" dat ik daar kreeg ... totdat ik 4 jaar geleden het boek "Hygge - de Deense kunst van het leven" van Meik Wiking tegen het lijf liep en ik opeens begreep wat "het" was: hygge dus! Het doordringt de Deense mentaliteit van het leven, de focus ligt op qualitytime, gezelligheid, het draait om een bepaalde sfeer of ervaring - niet om spullen! Hoe spreek je het uit?, hoe spel je het? - dat maakt niet zoveel uit want je moet het vooral voelen!

Koffiebeker Illustratie Theemok Hygge Beker ontwerpenDus bij deze mijn tip: lees het boek en count your blessings! Het is niet ingewikkeld, het is geen hype ... het is gewoon een ontzettend fijne manier van naar het leven kijken, blij te zijn met wat je hebt en met het moment zelf. Eigenlijk een beetje eenvoudige, ouderwetse gezelligheid ... vandaar misschien ook mijn “retro-gevoel”!
Best wel een mooie tegenhanger in soms veel te drukke tijden, toch?

En om het nooit meer te vergeten of te verleren: doe er nog even deze mooie beker van de Blijfabriek bij ... voor het ultieme verwen-momentje in alle eenvoud! Kaarsje, koekje, kopje koffie of thee ...

 

  

© 2017 - 2021 Blijfabriek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel